Mijn missie als abstract natuurfotograaf

In de afgelopen 1,5 jaar heb ik me ontwikkeld als fotograaf/ kunstenaar of zoals je wilt kunstenaar/fotograaf. Vanuit de noodzaak om iets te doen tijdens het wandelen en om mijn uitgeputte hersens op een andere manier te stimuleren startte ik met het maken van foto’s van wat mijn oog trof. Dat ontwikkelde zich tot steeds abstractere natuurfoto’s. En soms ook abstracte foto’s van objecten. De cursussen van Miksang Contemplatieve Fotografie en van de Academie voor Abstracte Fotografie hebben me geholpen om volgende stappen zetten op dit pad.

Tijdens dit traject ontwikkelde ik een mottokaart ( zie boven). Het motto is “Als abstract fotograaf wil ik het mooie in de natuur tot uitdrukking brengen, mensen raken, inspireren, ontroeren en nieuwsgierigheid prikkelen. LevensKUNST die de kunst van het LEVEN zichtbaar maakt.” Juist door op een andere manier te fotograferen en daar kunst van te maken worden mensen aan het denken gezet. En kan iedereen zijn/haar eigen verhaal bij de foto maken. Dat levert weer mooie brandstof op voor een gesprek of een verhaal.

Uiteindelijk hoop ik de kunst van het anders zien en kijken te kunnen gaan gebruiken om mensen te begeleiden bij vraagstukken uit hun leven. Wordt vervolgd. Hieronder zie je de portfolio die ik indiende om af te studeren bij de Academie voor Abstracte Fotografie. De portfolio is hier ook als filmpje te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *