Levenskunstgedichten Paulien Elzinga

Soms blijken er dichtbij je prachtige pareltjes op je te liggen wachten. Dat was ook zo, toen ik ontdekte dat mijn nicht Paulien Elzinga al jarenlang gedichten maakt, die nog niet gepubliceerd waren. De gedichten beschrijven allerlei facetten van het leven, momenten van verbinding en heelheid. Maar ook momenten waarin Paulien leert om met moeilijke gevoelens een weg te vinden. Onderwerpen als kracht, verbinding, het lot, de liefde, grenzen, keuzes, angst, energie, vermoeidheid en overprikkeling komen voorbij. De gedichten helpen Paulien het leven te begrijpen en onderzoeken hoe je met de thema’s in je leven om kunt gaan. Levenskunst dus! Vandaar dat we de handen ineen sloegen en bij de gedichten een foto van Zelfsprekend zochten. De komende tijd worden ze gepubliceerd op de website.

Vanwege jarenlange vermoeidheidsklachten is ‘energie’ altijd het belangrijkste thema in haar leven geweest. “Door vallen en opstaan moest ik leren omgaan met mijn beperkte en wisselende energie. Dit in een wereld waar ‘energie’ niet als een heilig goed wordt beschouwd en waar we niet leren dat wij zelf degenen zijn die ons welzijn moeten en mogen beschermen. Langzaam leerde ik mijn levensstijl aan te passen en praktisch te zijn, ik begon grenzen te zetten, ik kwam meer in contact met mijn eigenwaarde. Wat resulteerde in meer basis in mezelf. Ik begon te begrijpen wat er nodig was om mezelf terug te brengen naar ontspanning, zowel op mentaal en emotioneel niveau als op fysiek en spiritueel niveau. Om een lang verhaal kort te maken, alles deed er toe.” Ware levenskunst dus.

Paulien Elzinga (1989) is psycholoog en sinds 2012 eigenaar van LIEF Coaching & Advies. Paulien geeft coaching en advies bij (chronische) vermoeidheidsklachten door oa CVS / ME, overspannenheid en hooggevoeligheid. Dat doet ze vooral online of via e-mail. Daarnaast coacht Paulien voor het Amygdala Brain Retraining Program van Ashok Gupta .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *